KELANTAN PHOTOGRAPHER – Bardock Zain

July 16, 2009

Good news to all.

Filed under: Uncategorized — bardockzain @ 15:28

Assalamualaikum. Saya, Ahmad Nazhrulbadri Mohd Zain, pemegang mohorBonsai Photostudio ingin memaklumkan bahawa esok hari raya! nah, just kidding. Saya disini dengan berbesar hati ingin memaklumkan bahawa saya sudah berpindah dari wordpress percuma ke domain sendiri. Bangga rasanya bila saya dapat melakukan penghijrahan ini. Walaupun dari pandangan mata orang lain, ini adalah perkara biasa, tapi tetap bagi saya, ini sesuatu yang sangat membanggakan.

Terima kasih wordpress kerana selama ini telah berbakti kepada Bardock Zain Photography. Dan dengan ini, saya ingin memaklumkan url baru blog saya adalah http://bardzain.bonsaiphotostudio.com

Silalah lawati blog baru saya. Isinya masih sama, cuma pemandanganya sudah berubah. Website kami kini masih dalam pembinaan. Kami berjanji bahawa penantian anda adalah sangat berbaloi. Nantikan laman sesawang kami!!

July 13, 2009

Wedding Ady & Hani (Updated)

Filed under: Wedding — bardockzain @ 17:47

Yep. Dah update. Baru ade mase nk upload gambar. Klik

July 4, 2009

Bonsai!! Bonsai!! Bonsai!!

Filed under: Uncategorized — Tags: — bardockzain @ 15:52

Weeehuuu!!! Semua da ready! Semua da siap!! Semua da ok!! Semua mendatangkan hasil yang memuaskan!

Walaupun penat maxima, tp hasilnya memberikan kepuasan kepada hati kami. Jika ditanya kepada mat2 indon atau nepal atau bangla, sure mereka surrender dengan kami. Kerja dari pagi sehingga pagi. Malam dan siang sudah bertukar. Bila malam? Bila siang? Kami pun tatao. Haha.

Tarikh perasmian akan diberitahu kelak. Buat masa sekarang, kena tunggu Ibonda aku pulang dari outstation dulu. Beliau ke KL la plak. Aduss. kalo die tade, sape nk sediakan nasik dagang?! sape?! hahaha.

Studio whiteroom kami adalah yang terbesar di KELANTAN! Apa itu whiteroom studio?
so, ape ke benda la pulak whiteroom studio tuh? ada yang dah tahu, ada yang xtahu. kepada yang dah tahu, silakan lah sebar2 kan ye..hehe. kepada yang x tahu apa itu whiteroom studio, secara asanya whiteroom studio ialah sebuah bilik yang kesemuanya putih! dari siling smpai ke lantai. all white.

kenapa pilih whiteroom studio, x kelabu ke, pink ke, kuning ke? sbb trend masa kini, rata2 orang moden zaman canggih ni nak kan kelainan. zaman skarang dah xpkai background mcm gambar pastport lagi dah…

kelebihan whiteroom studio? kelebihannya,, gambar korang akan ikut trend lah! hahaha~ ala, mcm skarang semua orang dengar yuna…kita dengarlah yuna..ekeke. kalo korang taip google.com, korang search whiteroom studio. haaaa, mcm tu lah gambar korang akan jadi nanti. korang nak melompat ke, nak posing sakan ke, silakan, gambar korang nnti akan berlatarkan semuanya putih! hanya korang je akan menonjol. lainlah kalo kulit korang sama putih ngan dinding.

lagi info pasal whiteroom studio? haaaa, nak tau, kena datang sendiri ke studio kami. Bonsai Photostudio. 5 minit dari KB Mall, 2 minit setengah dari Mamak Spicy. kepada yang nak datang tapi x kenal, tuggu kat mamak spicy, aku datang amek dengan basikal jepun. haha. nnti aku lukiskan peta, aku poskan kat sini ye…aku akan bagi lagi detail psl studio. siap dengan rate2 harga skali. hehe.

servis lain yang Bonsai Photostudio tawarkan? servis kami tidak hanya terhad kepada whiteroom dan fotografi perkahwinan sahaja, tapi merangkumi semua bidang fotografi, InsyaAllah kami akan laksanakan. dari product shoot hinggalah ke corporate shoot. tapi kami adalah pakar dalam fotografi perkahwinan. dan buat masa sekarang, kami lebih tekankan servis untuk whiteroom studio kerana kami ingin memberi pengalaman yang baru kepada anda! so, kepada bakal2 pengantin tu, sebelum kita jumpa pada hari sebenar, bley la singgah dulu ke whiteroom studio kami untuk buat pre-wedding shooting ya. nnti bley tampal kat kad jemputan dan banner! 😉 menarik kan….

selain whiteroom studio, studio kami ada AV room sebagai tempat untuk meeting dan deal dengan client dan editing room, tempat kami bertiga untuk mengedit dan sebagai rumah kedua kami. haha. editing room hanya kami je yang bley masuk ok! 😉 oh, last but not least, studio kami pun ada galeri jugak. tempat untuk borak2, baca2 majalah ke, siap ada wi-fi free lagi u noe…untuk u all nak on9..o yeah….terbaik kan…

so, begitulah dulu secara basicnya pasal studio kami ni. untuk lebih detail, di pos akan datang ok. 😉 secara tidak rasminya, aku umumkan Bonsai Photostudio sudah boleh beroperasi! hubungi kami untuk tempahan! 09-7448748. bley cakap dengan saya sendiri atau fark atau arif.
Ahmad NazhrulBadri Mohd Zain | Create Your Badge
Ahmad NazhrulBadri Mohd Zain

June 21, 2009

Bonsai Photostudio (Behind the scene)

Filed under: Uncategorized — bardockzain @ 19:01

Salam utk semua!! Penat gile! Hampir siap! Tak cukup tido! Buat sendiri! DIY! itu sahaja rumusan yang mampu aku bagitau. Wakakakak!!

Semua da sampai phase terakhir. Tarikh perasmian akan diberitahu kelak. Dan aku ada cilok sedikit gambar dari partner aku. Ini sedikit gambar disebalik tabir utk tontonan bersama. Esok masuk aircond, insyaAllah buat carpet, ye lah kalo upah orang dia charge RM2k bong! Mahal gilak! Buat sendiri jimat kali ganda. Bukan susah pun. Enjoy the picture! BONSAI!!!

Ahmad NazhrulBadri Mohd Zain | Create Your Badge
Ahmad NazhrulBadri Mohd Zain

June 17, 2009

Post suka-suka! aku suka this gal!

Filed under: Uncategorized — bardockzain @ 05:26

suara die superb kan? and she is damn creative!
Ahmad NazhrulBadri Mohd Zain | Create Your Badge
Ahmad NazhrulBadri Mohd Zain

June 14, 2009

Muffin @ Taman Tg. Anis

Filed under: Uncategorized — bardockzain @ 16:04

Yep. Musim kawen da tamat. Penat dengan renovation studio and bagai, geram dengan TNB yang masihbelum pasang meter, aku amik sedikit masa utk beriadah bersama Marlyn & Muffin. Percubaan utk release tension. Ok lah. Hilang penat dapat tgh gelagat makhluk comel ni duk melompat2 and berlari. Ade sedikit gambar utk santapan minda. Enjoy!

DSC_0123

DSC_0105

DSC_0156

DSC_0140

DSC_0144

Bardock Zain's ProfileCreate Your Badge
Bardock Zain's Facebook Profile

June 13, 2009

Wedding Ady & Hani

Filed under: Uncategorized — bardockzain @ 02:43

Sorry guys. Lama sangat dah duk sneak preview. Bz sangat nak siapkan Studio. So hari ni ada masa nk upload gamba u guys. Majlis Akad nikah di Masjid Mukim Gong Duek Besut. And sedikit gambar di rumah Kak Hani.

Meh nk cerita sket pasal majlis ni. Keluarga Ady berasal dari Labok Machang, and rumah mereka di Jalan Yakubiah, Lundang Kota Bharu.

Berarak dari Jalan Yakubiah, berkumpul di Labok Machang, dan berarak sekali lagi dari Machang ke Gong Duek Besut. Jauh perjalanan kan? Hehe. Abang Ady and Kak hani ni da lame kenal, dari dunia campus lagi kalo tak silap aku. Tape mereka cuma kawan. Until few years back, mereka mula mengetahui isi hati masing. Bercinta dan membuat keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Congratulation guys! Tak sangka kan? Jodoh korang rupanya berada disisi selama ni. Setahu aku mereka juga sekelas, dan pernah bekerja di ofis yang sama. Cayalah!! Oh, majlis akad nikah ni berlangsung pada 5 jun 2009.

DSC_0439


Bardock Zain'sProfileCreate Your Badge
Bardock Zain's Facebook Profile

June 12, 2009

New home coming soon.

Filed under: Uncategorized — bardockzain @ 03:45

Hye semua! Ada berita baik! kami akan melebarkan sayap kami! InsyaAllah sekiranya tiada aral melintang, dalam bulan ini, kami akan beroperasi dari pejabat dan studio kami di Wakaf Siku dibawah jenama BonsaiPhotostudio dan dengan bangganya kami ingin memaklumkan bahawa kami akan menyediakan WHITEROOM STUDIO untuk semua!!

Dan dengan bangganya kami ingin menekankan bahawa BonsaiPhotostudio adalah yang pertama menyediakan WHITEROOM STUDIO di KOTA BHARU!!! Whoahh!! Sangat teruja nih!! Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya sendiri.Perkhidmatan yang bakal kami sediakan? Akan kami maklumkan sesudah semuanya dirasmikan! Tahniah kepada diri sendiri!! *clap* Oh ya. Kami menyediakan studio yang tidak menggunakan backdrop tetapi menjanjikan kepuasan maksima kepada pengguna! Studio bilik putih tanpa sudut! Infinity beb!!

p/s: signboard da naik. Lokasi kami di atas Klinik Wakaf Siku. Pegi laa riki2 ok! hik!


Bardock Zain's Profile | Create Your Badge
Bardock Zain's Facebook Profile

Akad Nikah – Syed & Sue

Filed under: Wedding — Tags: — bardockzain @ 03:33

Majlis akad nikah ini berlangsung pada 23 May 2009. Bertempat di Masjid Mukim Panchor, Padang Tembak, Kota Bharu Kelantan.

Sedikit gambar untuk tatapan semua. Enjoy the moment!

DSC_1414 - Copy

DSC_1433 - Copy

DSC_1436 - Copy

DSC_1445 - Copy

DSC_1458 - Copy

DSC_1464 - Copy

DSC_1473 - Copy

DSC_1475 - Copy

DSC_1477 - Copy

DSC_1478 - Copy

DSC_1491 - Copy

DSC_1532 - Copy

DSC_1487 - Copy

DSC_1535 - Copy DSC_1536 - Copy

DSC_1554 - Copy

DSC_1564

DSC_1567 DSC_1600

DSC_1604

Bardock Zain's ProfileCreate Your Badge
Bardock Zain's Facebook Profile

May 23, 2009

Pesta Wau Kebangsaan – Pantai Geting, Tumpat Kelantan

Filed under: Event — bardockzain @ 21:47

Semalam 22 May 2009, aku and the geng pegi menembak gambar2 makhluk gergasi berterbangan di tepi Pantai Geting, Tumpat.

Event ni diadakan tiap2 tahun, last year peringkat antarabangsa, but this year, just kebangsaan jek. Panas giler! Superb hitam!

Mencari something utk ditembak, harus memerlukan sedikit perngorbanan. Ini sedikit gambar untuk tontonan umum!

DSC_1686

DSC_1712

DSC_1739

DSC_1743

DSC_1760

DSC_1763

DSC_1771

Bardock Zain's ProfileCreate Your Badge
Bardock Zain's Facebook Profile

Older Posts »

Blog at WordPress.com.